Fabel : Krachttraining bij kinderen heeft een negatieve impact op de groei.

Home / Eijkenaar Fysiotherapie / Fabel : Krachttraining bij kinderen heeft een negatieve impact op de groei.
Fabel : Krachttraining bij kinderen heeft een negatieve impact op de groei.

Fabel : Krachttraining bij kinderen heeft een negatieve impact op de groei.

Krachttraining is JUIST goed voor de ontwikkeling van een kind.
Eerder werd er gedacht dat krachttraining bij jongeren er zelfs voor zou zorgen dat het de groei in de weg zou zitten. Dit doordat de groeiplaten van de botten door het overprikkelen eerder zouden sluiten, met het stoppen van de groei als gevolg. Ook zou het nadelige gevolgen hebben flexibiliteit en een afname in explosiviteit en coördinatie.

Onderzoek in de laatste jaren zegt dat krachttraining met een goed trainingsschema, onder begeleiding, juist voordelen heeft. Het heeft geen effect op de groei en zorgt juist dat de kans op blessures lager wordt.

DE VOORDELEN
– Toename in kracht door verbetering in de aansturing
– Toename in atletisch vermogen door het sterker worden van pezen en banden
– Verbetering van motoriek, coördinatie en balans
– Vergrote van botdichtheid
– Een duidelijke afname in het risico op blessures
– Verbetering in het omgaan met stress
– Zeker voor kinderen met overgewicht

VEILIGHEID
Superbelangrijk! Een goed uitgedacht schema onder begeleiding van iemand van verstand. Nadruk op techniek is zeker belangrijk zodat het risico op blessures zo klein mogelijk is, dus niet gelijk met zware gewichten aan de gang. Het letten is dan ook op het aantal keren en de duur van de trainingen. Het advies is op 10-15 herhalingen per serie te gebruiken.

#eijkenaarfysio #actiefgezond #basicfitnl #vlaardingen #feitoffabel

Bekijk op Facebook

Door op ACCPETEREN te drukken , gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten