Video bekijken

Home / Eijkenaar Fysiotherapie / Video bekijken
Video bekijken

Wij dagen je uit: kun jij mij verslaan😀 5x zitten/staan, zo snel mogelijk
.
Het is een testje die we als #fysio gebruiken om mensen kennis met ons te laten maken in de sportschool. Het geeft even een indruk op je fitheid in het kader van #actiefgezond en geeft altijd een leuke competitie onderling. 🏋️
.
De test staat ook wel bekend als de timed chair stand test of de 5x sit to stand test en wordt gebruikt om een indruk te krijgen van de fitheid van een oudere. Naarmate je ouder wordt lever je steeds iets meer spiermassa in en daarmee ook kracht, dat kan voor zeker een kwetsbare oudere gevolgen hebben. 👵
.
Als je de tijden dan zo gemiddeld uitzet tegen de leeftijden:
1️⃣60 – 69 jaar: 11,4s
2️⃣70 – 79 jaar: 12,6s
3️⃣80 – 89 jaar: 14,8s
.
Als je onder de 60 en gezond bent zou je zo onder de 10s moeten kunnen uitkomen. Mijn tijd was 6,29s.
Dus scoor jij beter dan een 60-69 jarige? 👵 En beter dan mijn tijd?
Ik ben benieuwd! Laat het hieronder weten. 👇 Vergeet niet te timen. 😜
.
#eijkenaarfysio #basicfitnl #fitvlaardingen

Bekijk op Facebook

Door op ACCPETEREN te drukken , gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten