Hoeveel pijn ervaar je op een schaal van 0 tot 10 Hoe moeilijk vind jij het om d

Home / Eijkenaar Fysiotherapie / Hoeveel pijn ervaar je op een schaal van 0 tot 10 Hoe moeilijk vind jij het om d
Hoeveel pijn ervaar je op een schaal van 0 tot 10 Hoe moeilijk vind jij het om d

Hoeveel pijn ervaar je op een schaal van 0 tot 10 Hoe moeilijk vind jij het om dan een cijfer te geven
.
We krijgen vaker van een cliënt te horen dat het moeilijk gevonden wordt. Eigenlijk is het best simpel, het is het een keer eerder gedaan hebben en is het er juist niet al te lang over nadenken: het eerste cijfer die in je opkomt.
Het is een subjectieve schaal, dus de score geldt alleen voor jou. Jouw 6 is niet iemands anders 6 en andersom natuurlijk ook niet.
.
Ons als #fysio geeft het inzicht in jouw pijnklachten, we vragen het dan ook nog wel eens in de behandelingen erna om een indruk te krijgen hoe jij de pijnklachten ervaart. Geef je aan het eind een lager cijfer dan aan het begin en je kan meer, dan zijn we goed op weg!
.
HOE KAN JIJ HIER JE VOORDEEL MEE DOEN?
.
Wanneer je een blessure of pijntje hebt is het soms lastig in te schatten wat je wel en niet kan doen. Dan is de NRPS een handige tool, bv:
.
Je hebt last van je knie en je wilt toch in beweging blijven. Je vraagt je af of fietsen naar je werk goed is óf dat je de blessure dan erger maakt. Wanneer je tijdens en na het fietsen een pijnscore hebt van 4 of lager, kan dat prima. Je kan je knie dan goed belasten en het zal dan ook meehelpen in het herstel.
Je komt op je werk aan en je knie doet meer pijn (7), dan was het te zwaar en heb je je knie wat overbelast. Dit kan ervoor zorgen dat de blessure niet overgaat of zelfs erger wordt. Wat kun je dan doen?
Een aantal dingen:
1️⃣ Langzamer fietsen
2️⃣ Een lagere versnelling gebruiken
3️⃣ De auto pakken
.
Probeer te blijven bewegen, pas wel de intensiteit aan en bouw het weer op. Mocht dat nou niet lukken, kun je altijd de auto pakken. 😜
.
Mocht je ons laten weten dat je het zat bent dat we je dat telkens vragen, laat het hieronder weten! 👇 Of als we je natuurlijk kunnen helpen met vragen of een klacht, daar zijn we ook voor. 😀👍
.
#eijkenaarfysio #actiefgezond #pijn #vlaardingen

Bekijk op Facebook