Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte

Wie online belastingaangifte lastig vindt, kan in de eerste twee weken van maart terecht bij de bibliotheek. Voor de volledige belastingaangifte of advies bij het invullen kunnen Rotterdammers gratis een afspraak maken bij de vestigingen Hoogvliet, IJsselmonde, de Centrale Bibliotheek of Hogeschool Rotterdam (Museumpark). De spreekuren worden gefaciliteerd door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam en DOCK.

Maak op tijd een afspraak!
Vanwege de verwachte drukte is vooraf een afspraak maken noodzakelijk. Dat kan vanaf dinsdag 30 januari. De telefonische afsprakenlijn is vanaf dan iedere dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur bereikbaar via telefoonnummer: 010 2816 337. Een afspraak maken kan ook door te mailen naar hulpbijbelastingaangifte@bibliotheek.rotterdam.nl

Zelf aangifte doen
Wie liever zelf de aangifte doet, maar thuis niet beschikt over een computer of internet is welkom in de vestigingen Charlois, Ommoord, Centrale Bibliotheek, Delfshaven, IJsselmonde en Hoogvliet. In deze vestigingen biedt de bibliotheek gratis toegang tot computers met internet, printfaciliteiten en voldoende privacy om online zaken te doen met de overheid.

Ruim duizend Rotterdammers
De hulp is mogelijk dankzij een convenant tussen de Belastingdienst, de Koninklijke Bibliotheek en de openbare bibliotheken. Bibliotheek Rotterdam verwacht in maart en april ruim duizend Rotterdammers te kunnen helpen met de belastingspreekuren. Meer informatie: www.bibliotheek.rotterdam.nl/belastingen.Facebook link

Leave a Reply

Your email address will not be published.